Атанас Славов е роден в гр.Сливен. Известен с виртуозните си изпълнения на гъдулка и на цигулка. Награждаван с грамоти, отличен със сребърни и златни медали от Окръжни и Републикански форуми, като Орфеево изворче, Копривщица, Гълъбово и др. Като част от Ансамбъл „Тракийче“ е записвал в Националното радио и телевизия.

Завършва Средно музикално училище „Филип Кутев“ гр.Котел, където изучава гъдулка. Завършва специалност „Музикална педагогика“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Получава Първа награда в Университетски конкурс – категория „Фолклор“ за авторски произведения. През 2006г. завършва магистратура „Инструментално изкуство“ с гъдулка при проф.Тодор Киров в АМТИИ гр.Пловдив. През 2015г. специализира класическа цигулка при проф.Спиров.

В края на 90-те създава оркестър „Ориент Експрес“, с който записва едни от най-известните хитове в поп-фолка: „Слънчице мое“ и „Тез очи зелени“. Тези два хита стават много популярни и оркестъра е избран за оркестър на годината (1999г.). Това води оркестъра до зала 1 на НДК (2000г.).

През 2003г. Атанас Славов е поканен за солист на Ансамбъл „Българе“, в който свири и до днес. През 2005г. сформира оркестър „Експрес Бенд“, има съвместни концерти с Десислава в Сохо-Лондон, с Ивана в Зала „Арена „Армеец“, подгряваща група на Шабан Шаолич и Мирослав Илич. Освен със свирене, се занимава и със звукозаписна и преподавателска дейност.

Видеото е заснето по проект„Панорама на ромската култура“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, с финансовата подкрепата на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014- 2021.